HYDROCOOLER

Hydrocooler je zařízení pro rychlé zchlazování loupaných a praných produktů proudem studené vody.

  • kódové označení: HC

Prudké zchlazování se užívá pro vylepšení vzhledových a konzistenčních vlastností vybraných čerstvých produktů před jejich balením, uskladněnív chladicích boxech či distribucí do obchodních sítí. Zejména zelenina získává na konzistenční tvrdosti, křupavosti a opticky vylepšuje zbarvení a lesk.

Příklady produktů, pro kterou je metoda zchlazování obvyklá:

  • baby karotka
  • mrkev
  • loupaná cibule
  • brokolice

Produkt je proveden pod tryskající chlazenou vodou o teplotě kolem 4-5 °C, která je po průchodu filtračním zařízením zpětně přiváděna do systému. Spotřeba vody se tak odvozuje od množství vody odebrané na povrchu produktu.

Stroj je vyroben kompletně z nerezové oceli a materiálů nepodléhajících korozi. Výkon stroje je navržen podle požadavků klienta s ohledem na počet tun produktu, který je potřeba zpracovat za hodinu.

Česky Polski English